Trainingsritten

Trainingsritten zijn bedoeld om samen met je paard toe te werken naar een gesteld doel. Dit doel kan in de conditionele sfeer liggen, maar dat hoeft absoluut niet. Voor endurance zijn naast conditie vele andere aspecten belangrijk. Je paard moet bijvoorbeeld verkeersmak zijn en ermee kunnen dealen als hij/zij wordt ingehaald door een andere combinatie. Jonge paarden moeten in het bos “wennen” aan deze nieuwe omgeving en ondergrond en wat dacht je van een takje die ze langs het lichaam schuurt.

Met regelmaat organiseer ik trainingsritten vanaf onze locatie aan het Drents Friese Wold en op verschillende locaties in Nederland in overleg. Per rit geef ik aan wat het doel is en welk niveau gewenst is om goed te kunnen deelnemen aan de rit. De trainingsrit is bedoeld voor jou en je paard. Er zijn al trainingsritten vanaf 10km en dus kun je prima deelnemen met een paard dat nog in de opbouwende fase is.

  • Ik begeleid de rit te paard en vooraf wordt de rijtijd en de te rijden afstand afgesproken.
  • De rit kan op verschillende manieren worden opgebouwd, afhankelijk van het doel.
  • Ritten zijn veelal met een groepje, maar desgewenst kan dit ook 1 op 1. Om de kwaliteit en de veiligheid te kunnen waarborgen hanteer ik een maximum van 4 combinaties.
  • Galop of intervaltraining, ruiters met jonge paarden, angstige paarden of ruiters
  • Wij kunnen geen paarden ter beschikking stellen voor mensen zonder paard.

Alle trainingsritten die ingepland zijn staan in de Agenda.