Trainingsritten

Trainingsritten zijn bedoeld om samen met je paard toe te werken naar een gesteld doel. 

Losse trainingen:

Het is mogelijk losse trainingen te boeken.

Dat kan zijn een baantraining: In deze training ga je op de galopbaan aan het werk. Deze training is in alle 3 de gangen.

Ik geef je instructies over tempo en gangenwerk, op basis van de meting die de hartslagmeter doet. Heb je er geen? Dan kun je er een van mij lenen.

Als er al baantrainingen gepland staan kun je deze terug vinden op de agenda pagina.

Conditiemeting:  In deze training gaan we meten waar je paard staat in zijn ontwikkeling. Er is geen goed of fout. Je hoeft hier niet voor te trainen, het is ‘slechts’  een meting die informatie geeft. Ik maak aan de hand van die informatie een verslag, waar jij als ruiter mee aan de slag kan.

Deze kunnen afgenomen worden op de data van geplande baantrainingen, zie hiervoor de agenda pagina.

Wil je liever een conditiemeting doen in tijdens een training in het bos, dat kan ook. Neem hiervoor even contact met mij op.

 

Individuele trainingsrit: Deze trainingen kunnen uiteenlopen. Heb jij een nog niet zo ervaren ‘buitenrijpaard’,  of kunnen jullie nog niet zo ver rijden? Geen probleem!

Of wil je liever meer een rit die meer gericht is op conditie werk of mogelijk richting endurance? Dat kan ook.

Vooraf hebben wij contact over wat exact de wensen zijn. Op basis daarvan ga ik een mooie training in elkaar zetten en gaan we samen op pad. Met als doel een leuke en leerzame dag te hebben.

 

De groepstrainingen zijn alleen voor ruiters uit de coachgroep. De reden hiervoor is dat is van die combinaties precies weet hoe en wat. Welke combinaties ook niet soepel lopen in een groep en of welke combinaties dezelfde doelen hebben. Door daar rekening mee te houden kan iedereen optimaal gebruik maken van de trainingen. Wanneer ik  combinaties ‘van buitenaf’ meeneem kan ik die kwaliteit niet garanderen.

 

Baantraining

Wij organiseren ook baantrainingen. Hierbij wordt er gereden op een (galop) baan. Er wordt gereden met een hartslagmeter, heb je deze zef niet dan kun je die van ons gebruiken. Per ronde wordt tempo en HR gemonitord en op basis daarvan wordt gekeken hoe verder. Dit is een mooie manier om de conditie van je paard in kaart te krijgen en/of te werken aan de galop van je paard in en veilige overzichtelijke setting. Deze trainingen staan niet altijd in de agenda, maar kunnen op afspraak gepland worden. Neem hiervoor even contact op.