Samenwerking Cool Runnings en Park Drentheland

Drents-Friese samenwerking voor hippisch toerisme

Esmée Zoer (Park Drentheland) en Melanie de Jong (Cool Runnings Endurance Educatie) slaan de handen ineen en gaan samen ruiterweekenden en trektochten organiseren. Park Drentheland heeft uitgebreide faciliteiten voor ruiters die met hun paard op vakantie willen. Cool Runnings Endurance Educatie heeft veel kennis en ervaring met trektochten te paard en biedt diverse leerzame workshops. De jonge ondernemers willen ruiters een unieke ervaring bieden in het prachtige Drents-Friese Wold.

Winterweekend

Het winterweekend is een combinatie van heerlijk ontspannen, genieten met eigen paard, de omgeving en nieuwe dingen leren.  Overdag genieten de gasten van de gezonde frisse winterlucht tijdens een prachtige buitenrit door het Drents Friese Wold en een leuke workshop georganiseerd door Cool Runnings Endurance Educatie. Na het stamppotbuffet kunnen de gasten ‘s Avonds genieten van een wijntje in de bungalows in Park Dretheland.

Trektocht te paard

Een trektocht is een unieke vakantie voor ruiters die het avontuur niet schuwen. Te paard door het prachtige Drents-Friese Wold over één van de vele ruiterpaden van A naar B en vervolgens in een tent naast je paard slapen. Een beetje back to basic, gewoon ruiter en paard samen op pad, genietend van bos, heide en af en toe een stukje zandvlakte. Het Drents-Friese Wold heeft vele prachtige gezichten en met een beetje geluk kun je zelfs wild spotten.

Over Cool Runnings Endurance Educatie

Melanie rijdt endurance, dus veel tijd doorbrengen in het bos is haar niet onbekend. Vanuit haar bedrijf Cool Runnings Endurance Educatie organiseert zij trainingsritten, webinars en workshops. ‘Mijn doelgroep zijn ruiters die recreatief rijden maar er iets meer uit willen halen, mensen die wel eens uit hun comfortzone durven stappen door iets nieuws te proberen. Ik hoor vaak dat mensen denken dat endurance niets voor hen of hun paard is, maar waarom dan niet? Er is zoveel meer mogelijk dan je denkt!

Naast het rijden van eendaagse afstanden tot 90 km en meerdaagse wedstrijden hebben ze in 2017 125km in 24 uur gereden en in 2019 zelfs 160 km in 24 uur. Ook heeft ze zelf vele trektochten gemaakt, zowel in Nederland als in het buitenland. Haar paard Stunner bepakt en met de gps aan het zadel gaan zij samen op pad. Zo hebben zij al vele mooie herinneringen gemaakt. Deze ervaring gunt zij iedere paardeneigenaar. Zo zijn de trektochten in het Drents-Friese Wold tot stand gekomen. 

Over Park Drentheland

Esmée is sinds twee jaar werkzaam bij Park Drentheland, als eilander (Texel) is toerisme haar niet vreemd. Na haar studie kwam zij door een samenloop van omstandigheden in Drenthe terecht. De baan als park manager is haar op het lijf geschreven.

Het park heeft verschillende prachtige faciliteiten, Het park beschikt naast 26 luxe stallen, douche met warm en koud water, stapmolen en een buitenbak met goede bodem. Echter, wanneer je op Park Drentheland met je paard op vakantie bent is dit laatste natuurlijk overbodig.  Uren dwalen over de heidevlakten en door de bossen over de oneindige ruiterpaden. Zelf kun je verblijven in een comfortabele vakantiewoning of een trekkershut. Even tijd voor jezelf na de rit? Neem een verfrissende duik in het openlucht zwembad of geniet van een potje midgetgolf. 

Esmée en Daan Ze zijn allround actief in de sport. Maar eventing heeft toch wel de voorkeur. “Eventing is fantastisch”aldus Esmée.

De uitgestrekte bossen van het Drents-Friese Wold hebben prachtige uitgestrekte paden waar je heerlijk kunt rijden. Samen zijn zij dan ook regelmatig te vinden in het bos, waar zij een conditie of galoptraining doen of genieten van de rust en de natuur.