Uitleg trainen met Hartslagmeter + afname (conditie) basistest + analyse

Datum/Tijd
08/03/2020
10:30 - 13:30

Locatie
Aura's Sports Arabians

Categorieën


Het trainen met een hartslagmeter geeft veel inzicht in onze ritten / trainingen.

Vaak denken we dat onze paarden flink hebben gewerkt, want ze komen bezweet uit de rijhal / het bos. Maar eigenlijk zegt dat niet perse iets over hoe hard je paard heeft gewerkt. Het zegt vooral dat hij het warm heeft. Door te rijden met een hartslagmeter kun je precies zien hoe intensief je rit / training is.

Waarom is dat nou handig? –> Als je traint doe je dit vaak met een doel. Dat kan zijn 20 km kunnen rijden op (wedstrijd) tempo, bepaalde ingewikkelde dresuuroefeningen of een het foutloos kunnen rijden van de barrage. Als je dan ‘maar wat doet’ kan het zijn dat je op een gegeven moment niet verder ontwikkeld.  Of dat je überhaupt weinig vooruitgang boekt. Dat is niet leuk. Door je trainingen in kaart te brengen kun je dus gaan ordenen:

    • laag intensieve / hersteltraining
    • matig intensieve training
    • intensieve training

Als je eenmaal dat inzicht hebt kun je gaan kijken wat je moet aanpassen om dingen zwaarder of lichter te maken enz.

Waarom is een basis (conditie) test nu belangrijk? –> Je hebt een startpunt voor je trainingen. Wanneer je, je paard over of onderschat ga je verkeerd trainen en dat is niet handig.

Tijdens deze bijeenkomst ga ik dit uitgebreid toelichten en is er ruimte voor vragen.

Na de uitleg wordt de conditie test afgenomen en deze zullen later geanalyseerd worden. Deze analyse krijgen de deelnemers thuis gestuurd.

Bij voldoende animo zullen er 2 groepjes worden gemaakt.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.