Wildpluk wandeling (eetbare planten en kruiden)

Datum/Tijd
06/06/2020
Hele dag

Categorieën


Wil je leren welke planten eetbaar zijn voor paarden in je eigen omgeving?

Hoe je de planten kunt herkennen? Welke planten giftig zijn? Welke planten superfoods zijn? Waar je het beste kan oogsten en waar niet? Loop dan gezellig mee met een van de wildplukwandelingen voor paarden die De Oorsprong organiseert.

Het nut van wilde planten voor paarden

In de natuur zijn paarden aangewezen op de kruiden die in zijn omgeving groeien. Met name de kruiden die in het paard zijn eigen omgeving groeien hebben een sterke werking. De werking van een kruid is meer dan de werking van de verschillende inhoudsstoffen samen. Planten bevatten naast de normale voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, sporen elementen etc. ook een complexe reeks bio actieve stoffen, die geen voedingswaarde bezitten. Deze secundaire plantenstoffen ondersteunen elkaar en zorgen daarmee voor een breed werkingsmechanisme op het gebied van gezondheids- bevorderende en – beschermende processen in het lichaam.

Planten en kruiden zitten vol met biologisch actieve substanties (de secundaire plantenstoffen) die in staat zijn om verschillende processen in het lichaam te beïnvloeden. Dit zijn dan ook de oorspronkelijke stoffen die normaal in het lichaam voorkomen en die het paard op cel niveau ook kent en herkent!

Paarden voelen intuïtief aan welke plant ze wanneer nodig hebben. Hier moet wel een kanttekening bij geplaatst worden, want een paard moet wel in balans zijn om bij dit “weten” te kunnen. Een paard dat uit balans is kiest vanuit een disbalans en maakt dan niet de juiste keuzes.

Wildplukkaart

Je krijgt een wildplukkaart met afbeeldingen planten, struiken en bomen die eetbaar zijn voor paarden? Deze mag je houden.

Thee & Zoet

verse kruidenthee

Na afloop is er een pot thee met de kruiden die we gevonden hebben en is er een zoete verassing.

Bij voldoende animo worden er 2 groepen gemaakt (ochtend en middag)

De workshop is inclusief:

  • plukkaart
  • naslagwerk
  • goodiebag
  • thee en home made koek

Aanmelden

€15,00